Хасково

Магазин в „Орфей“ продава стоки с изтекъл срок на годност

Агенция по храните - ХасковоМагазин в хасковския кв. „Орфей“ ще бъде глобен за продажба на стоки с изтекъл срок на годност, съобщи за Haskovo.info  изпълняващият длъжността началник отдел „Контрол на храните“ Мартин Александров.
Продуктите са от неживотински произход и по Закона за храните санкцията ще бъде между 500 и 1000 лева.

Двойно по-голяма ще е глобата за собственик на магазин на Зеленчуковия пазар, където инспекторите са открили кашкавал без необходимата здравна маркировка. Продуктът е унищожен на екарисаж, уточни Александров.

През изминалата седмица служителите на Областната дирекция по храните – Хасково са извършили 86 проверки, издали са 10 предписания и са съставили 6 акта. 

Глобен ще бъде стол към училище в Димитровград и хранителен магазин в Харманли за продажба на стоки с изтекъл срок на годност. Санкционирани ще бъдат и два обекта в Свиленград – магазин, работещ без регистрация по Закона за храните и кафене, в което човек от персонала работи без заверена здравна книжка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button