Хасково

Детска градина учи възпитаниците си на български език

ОДЗ ЕлхицаДетска градина №11 „Елхица“ в Хасково ще провежда допълнително обучение на своите възпитаници по български език.

Причината е, че по-голямата част от възпитаниците на забавачката са от малцинствата, от семейства, в които не се говори български.

Това е причината тези деца да нямат равен старт с останалите, когато излязат от забавачката, стана ясно на информационния ден в ОДЗ „Елхица“.

ОДЗ ЕлхицаОсвен с децата учителите ще работят и с техните родители. „Това са хора, чийто социален статус е нисък и нямат мотивация за промяна.

Целта ни е да променим тяхната нагласа и да ги накараме да водят децата си редовно на градина, а по-късно и на училище„, коментира директорът на детската градина Илияна Лесингерова.

Така до края на учебната година малчуганите и техните родители ще работят по групи с преподавателите. За улеснение на семействата детската градина ще закупи и учебните помагала на І и ІІ група.

ОДЗ ЕлхицаФондът с дидактическа литература на забавачката ще се обогати. Групите ще се сдобият и с театрални костюми.

В рамките на годината децата ще гледат и две театрални постановки, като за едната ще трябва да отидат до Театъра. Малчуганите ще бъдат включени и в екскурзия.

Всичко това ще бъде възможно благодарение на спечелен от ОДЗ №11 проект, който е на стойност 17 800 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
учител
учител
18.10.2012 13:20 13:20

Браво колеги.

Back to top button