Хасково

Болницата награди 7 лекари на професионалния им празник

НаграждаванетоСедем дългогодишни лекари, работили и работещи в областната болница, бяха наградени днес. В Деня на българския лекар – 19 октомври ръководството на МБАЛ ги дари с грамота, икона на Св. Иван Рилски и планински кристал от Хасковска област.

Заслужилите лекари са са д-р Венко Балабанов, който въпреки че не работи в МБАЛ – Хасково е част от един екип, отдаден на здравеопазването в областта, д-р  Теню Тянков – дългогодишен началник на очно отделение, д-р Първан Пейчев – създател на хемодиализата в Хасково, еднокринолокът д-р Мери Евлиян, невролозите д-р Михаил Икономов и д-р Недялка Костова, както и неврохирургът д-р Делчо Каравасилев.

На всички работещи в областната болница, управителят д-р Славчо Близнаков пожела, живот, здраве, професионални и лични успехи, както и благодарност за труда, който са полагали и продължават да полагат.

На 19 октомври в България се отбелязва Денят на лекаря. Чества се от 1995 г. в деня на покровителя на българския лекар Свети Йоан Рилски по инициатива на Българския лекарски съюз. Според преданието Свети Йоан Рилски Чудотворец е „извършил много чудеса през живота си и подир смъртта си: нахранил овчари, излекувал с молитвата си един побъркан, изцерил и изцерява от разни болести благочестиви люде, опазва манастира си чрез своята благодатна сила“. Именно за това и българските лекари са избрали светеца за свой покровител.

Награждаването Награждаването
Награждаването Награждаването
Награждаването Награждаването

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button