Хасково

Хапване и изкуство на празника на ученето в Хасково

ПразникътПразник на ученето събра в голямата за на Младежки център деца и тийнейджъни от областта.
Всички те изложиха на щандовете нещата, които умеят най-добре.

Най-големи почитатели събраха представителите на Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии в Димитровград. Те бяха разгънали дейността си на няколко щанда. Предлагаха наблюдение с микроскоп, здравословни и не чак до там здравословни храни, направени от тях и маникюр.

ПразникътДимитровградските възпитаници бяха истинска конкуренция на хасковските ученици от Професионалната гимназия по туризъм. Те откриха празника с танц на мажоретния състав към училището, а по обяд заеха три щанда. От тях прегладнелите ученици можеха да опитат хапки, соленки и сладкиши. Кулминацията настъпи, когато започна фламбирането на палачинките на живо.

Професионалната гимназия по лека промишленост „Райна Княгиня“ също представи дейността си в бълния й блясък. На две места коафьорите от училището демонстрираха умения в правенето на прически, а шивачите показаха собственоръчно направени плюшени играчки, гердани, колиета и аксесоари.

Очаквано младите икономисти от Финансово – стопанската гимназия пък представиха своята ученическа фирма „Аглея“. Нетипичното в случая бе дейността й – организиране на тържества – сватба, годеж, рожден ден.

ПразникътСвой щанд бяха подредили и от Астрономическата обсерватория към Младежки център, а детски хор „Орфей“ изпълнени химна на Хасково.

Мястото на детските градини бе във фоайето на Младежки център. Там малчуганите от три забавачки рисуваха, правиха картички и гривни.

Всички добри практики, представени по време на Празника на ученето, ще бъдат публикувани в онлайн сборник, а натрупаните предложения, идеи и опит ще бъдат приложени в политиките в областта на ученето през целия живот, коментира за Haskovo.info експертът от Регионалния инспекторат Христина Боева.

Празникът Празникът
Празникът Празникът
Празникът Празникът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button