Хасково

18-годишен изпълни най-добре произведения от репертоара на Недялка Симеонова

Конкурс Недялка Симеонова18-годишният Росен Гамев беше обявен за най-добър изпълнител на произведения от репертоара на проф. Недялка Симеонова. Това стана на церемонията по награждаване в международния конкурс за цигулари тази вечер в Хасково.

Аника Виеру от Молдова и Снежана Ивкович от Сърбия получиха 2-ра и 3-та награда сред най- възрастните участници в 4-та група. Резултатите обяви на церемония в театъра председателят на журито проф. Ангел Станков. Първа награда не бе присъдена.

Конкурс Недялка Симеонова

Елена Ганова

В трета възрастова група на 1-во място се класира Елена Ганова от Русе. Дан Юлиян Друцак от Молдова бе отличен и за най-виртуозно изпълнение, а Росен Гамев от София впечатли жури и публика с най-добро изпълнение на произведение от репертоара на проф. Недялка Симеонова. Втората награда отиде при Елица Янчева от Плевен, която спечели и 1-годишна стипендия от Министерството на културата плюс възможност за участие в майсторски клас.

Във втора възрастова група първо място отново не беше определено. 2-та награда заслужиха Йон Мошняга от Молдова и Рустам Губкин–Матейски от Пловдив, а 3-та – Анастасия Волоснова от Украйна.

Конкурс Недялка Симеонова

Стефан Хубенов

При най-малките класацията оглави Стефан Хубенов от Музикалното училище в Пловдив.

Журито раздаде и поощрителни награди. Освен на млади цигулари спонсорът на музикалните празници EVN даде парична премия на музикалната педагожка Благородна Танева от НМУ „Любомир Пипков“ в София.

Преди да започне гала концертът проф. Ангел Станков каза: „Честитя на отличените, но моето сърце е с тези, които не са наградени“. Той припомни на младите музиканти японската поговорка „Не е важно колко пъти ще паднеш, а колко пъти ще станеш“.

 

Конкурс Недялка Симеонова

Дан Юлиян
 

Конкурс Недялка Симеонова

Росен Гамев

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button