Хасково

650 товарни автомобила и 217 автобуса проверени за седмица в областта

Полиция650 товарни коли, от които 75 с чужда регистрация са проверени в рамките на полицейската контролна операция TISPOL, проведена от 8 до 14 октомври в Хасковска област. Униформени и служители на ДАИ са констатирали 122 нарушения, като най-много – 35 са за неизползване на обезопасителни колани. 

Регистрирани са 7 нарушения на скоростта и 3 тахографски измами. Случаите на техническа неизправност са 15, за претоварване на колите – 3, а за необезопасени товари – 6. Установени са 27 случая на нередовни документи на водачите и 19 – на МПС.

В рамките на контролната операция са проверени и 217 автобуса, съобщават от полицията. Констатирани са 21 нарушения за неизползване на колани, 1-за превишение на скоростта и 3 за техническа неизправност на автобусите.
Засечени са още автомобили и водачи с нередовни документи.

Целта на полицейската контролна операция бе с цел намаляне на нарушенията и предприемане на мерки повишаване на пътната безопасност.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
az
az
23.10.2012 19:09 19:09

А защо фирмите които си плащат на Антон и Алида,не им бяха проверени камионите???

Back to top button