Хасково

Хиляди изселници от Турция се върнаха заради Курбан Байрама

АвтобусиНад 50 автобуса с изселници от Турция разтовариха пътници на хасковската автогара тази сутрин. Засиленият трафик е заради утрешния празник Курбан Байрам. Първите автобуси дойдоха още в 4 часа. 

Както всяка година, така и тази, изселниците се връщат по родните си места, за да се видят със своите близки и приятели и да си вземат прошка. Пристигащите тази сутрин на хасковската автогара разказаха още, че в България месото е по-вкусно и по-евтино.

Преминаването обаче през турска граница им отнело много време. Малкото работещи гишета на пункта Капъ куле оставило тази нощ семействата да чакат цели 6 часа на границата. Въпреки неуредиците изселниците слизаха от автобусите с усмивка на уста.

Те трябва да се приберат в Турция до вторник, до когато в южната ни съседка продължават почивните дни, заради празника. Очаква се отново превозвачите да пуснат допълнителни автобуси, а по границата отново да се образуват опашки.

Видео Вижте още във видео репортажа

Автобуси Автобуси

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
24.10.2012 18:20 18:20

ЧЕСТИТ ДА ИМ ПРАЗНИКА НА ИСТИНСКИТЕ МЮСЮЛМАНИ А НЕ НА МЕНТЕТАТА ЦИГАНИ.

Анонимен
Анонимен
28.10.2012 9:29 9:29

Ега никога не се върнат в чистата и свята България!

Back to top button