Хасково

Кметовете и съветници виновни за състоянието на общинските болници

ВизитатаВиновни за лошото състояние на голяма част от общинските болници са  кметовете и общинските съветници, които години наред са проявявали безхаберие. Това заяви в Хасково днес министърът на здравеопазването Десислава Атанасова. По думите й огромна част от общинските болници в страната са в тежко финансово състояние.

Единственото решение на проблемите е местните власти да се интересуват какво става в тези търговски дружества. „Има едно безхаберие  назад в годините, което днес вече излиза на повърхността и ние виждаме, че заради това, че не са предприемали реални действия и мерки бивши управляващи, сега хората остават без медицинска помощ.“, коментира Атанасова.

Ако има съмнения за злоупотреби в общинските болници, с тях трябва да се заемат агенцията за държавна финансова инспекция, сметната палата и прокуратурата. Тя бе категорична, че министерството не може да бъде отговорно за това, което се случва с чужда собственост. „Отговарят всички, които са вземали решенията – и кметовете, и общинските съветници. Министерството на здравеопазването и министърът носи отговорност  за болниците с над 51% капитал държавно участие и всички 100% държавни болници.

Днес Десислава Атанасова бе в Хасково, за да открие българо-гръцки форум на тема кръводаряване и преряза лентата на мобилен център, който е закупен по двустранен проект от хасковската областна администрация.

Видео Как дълг от 50 000 лева на болницата в Димитровград стана 650 000 и коментара на Атанасова вижте във видео репортажа

Визитата Визитата
Визитата Визитата

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
GOST
GOST
27.10.2012 18:02 18:02

IZLIZA,CHE NIKOI NE NOSI OTGOVORNOST ZA OBSHTINSKITE BOLNICI-NITO DARJAVATA(ZDRAVNOTO MINISTERSTVO),NITO OBSHTINITE !!! DA MU MISLIAT PACIENTITE !! NAI-LESNOTO E DA REJEM LENTICHKI !!!!

Георги Христов
Георги Христов
28.10.2012 0:29 0:29

В скоро време се очаква МС да повиши заплатите на всички учители- защото били много претоварени и работели при голямо напрежение по 1-2 часа на ден – в момента техните заплати варират от 700 лв.до 1000 лв.А знаете ли обучението на един лекар -колко струва на държавата за 6 години и след това още 4-5 г. за специалност. И накрая ако работи в отделение на Болница основната му заплата е 560 лв.А семейните лекари дори и без специалност от НЗОК получават към 2000 лв.плюс потре*ителската такса от ежедневните прегледи и накрая само издават направления за специалисти. С една дума здравеопазването има 2 министерства – НЗОК и М-ство на здравеопазването и накрая най-много страдаме ние пациентите от изкривената реформа в България….

До защото...
До защото...
29.10.2012 10:41 10:41

Семейните лекари получават дори по-големи суми, но това не е заплата а сума за издръжка на практиката-заплата на медицински сестри,хигиенисти ,счетоводство,ток ,вода телефони ,компютри с консумативи и всичко което се сетите!По-голямата част от семейните лекари са с 1, но има и с 2 и 3 медицински специалности.
Парите за тази издръжка НЕ СА АКТУАЛИЗИРАНИ ОТ 5 ГОДИНИ!
За това време в болнична помощ бяха налети пари -1,5 милиарда годишно-за сравнение бюджета за ОПЛ е 150 млн.
Така че не пишете глупости. Въпрос на мениджмънт и на каца без дъно…

322
322
31.10.2012 8:05 8:05

Нещата са много прости.
Влиза прок*ратурата и всичко ще стане ясно.
Собствеността предопределя кой трябва да вземе мерки най напред.
Трябва да провери как управляват собствеността му.

Back to top button