Регион

Отхвърлиха 2 общини от „Помощ в дома“

Пенсионерка, илюстрацияОбщините Тополовград и Стамболово не получиха одобрение за финансиране по схемата „Помощ в дома“. Мотивите са, че проектните предложения не отговарят на критериите за качество.

Схема „Помощ в дома“ предоставя нов модел за почасово предоставяне на услуги в домашна среда за хора в неравностойно положение. Тя е адресирана предимно към хора, които са в невъзможност да се обслужват сами, и за такива с увреждания.

Асистентите ще помагат на нуждаещите се при поддържане на личната им хигиена, хранене, вземане на лекарства. Помощниците ще пазаруват, ще почистват жилищата на възрастните хора и  дори ще помагат при извършване на ремонти.  Предвидено е асистентите да развиват и социалните контакти на нуждаещите се като ги придружават на кино, театър, изложби и концерти, допълват от община Ивайловград.

За услуги за лична помощ, социална подкрепа и комунално- битови дейности в домашна обстановка община Харманли получава 237 хил.лв, Свиленград– 199 хил. лв, Хасково 198 хил лв, Димитровград– близо 192 хил. лв, Симеоновград-104 хил. лв. Както Haskovo.info писа, в списъка на одобрените общини е и Ивайловград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button