Хасково

Конфискуваха над 11 хиляди дрехи – менте на „Капитан Андреево“

Дрехи, илюстрацияНад 11 хиляди фалшиви палта, спортни екипи, блузи, пуловери и чорапи са задържали митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“.

Ментета са били превозвани в камион с турска регистрация, пътуващ за Черна гора. При проверката митничарите установили, че броят на стоките е много повече от описаните в превозните документи и носят имената на защитени търговски марки. Откритите недекларирани текстилни изделия са цяла „зимна колекция“ общо 11 340 броя различен текстил.

За фалшивата стока се оказало, че никой не знае. Шофьорът на камиона, черногорски гражданин, обяснил на митническите инспектори, че е присъствал на товаренето на стоката, но не е отговарял за чувалите и не е знаел какво има в тях. Деклараторът, представител на българска фирма пък обяснил, че е изготвил транзитната декларация по документите, които му били предоставени от шофьора. Случаят е поет от разследващ митнически инспектор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button