Хасково

При снежна зима и тази година парите няма да стигнат

СрещатаДве свлачища са се активирали след снощните валежи в община Маджарово. Всеки момент може да пропадне мостът към село Винево в община Минерални бани, свлачище е тръгнало и край село Сърница. Тези проблеми бяха поставени на работна среща в областната администрация на тема готовността на общини и държавни структури за работа при зимни условия.

Областното пътно управление-Хасково има договор с консорциум от фирми за поддържане на републиканската пътна мрежа при снежни условия. Все още вървят ремонтни работи по отсечките Гълъбово-Симеоновград и Тополовград-Устрем.

СрещатаОт пътното управление предлагат при големи снеговалежи нуждаещите се от хемодиализа да бъдат приети в стационар, тъй като превозът им до здравни заведения с роторна машина е скъпо и не винаги може да стане в желания срок.

30 000 лева са крайно недостатъчни за поддържане на пътищата през снежните месеци в община като нашата, каза кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер на срещата. Той настоя за повече средства за участъка до връх Аида, за чието почистване миналата зима им поискали 7 000 лева. За недостиг на пари сигнализира и община Свиленград.

Редица общини са кандидатствали с проекти за финансиране пред Междуведомствената комисия за бедствия и аварии към Министерския съвет. Предложенията им са одобрени от областния управител, но парите не са стигнали, тъй като акцентът в комисията е бил върху възстановителните работи в Перник след земетресението, стана ясно още на работната среща.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
evro
evro
30.10.2012 9:38 9:38

kak ste stignat parite kato ste gi otkradnali da zapilnite sobstveni dupki

Back to top button