Регион

Кристина Кирова с бронзов медал от олимпиадата в Корея

ОлимпиадатаКристина Кирова от ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград завоюва бронзов медал на международната олимпиада по астрономия в Гуанджу, Република Корея. В надпреварата участваха 83-ма ученика от 14 до 18-годишна възраст от 20 държави.

Олимпиадата се организира в две възрастови групи – младша, в която се състезава Кристина, и старша. Учениците са решавали задачи по астрономия в три тура – теоретичен, практически и наблюдателен.
Деветокласничката Кристина Кирова е възпитаничка на директора на НАОП “Джордано Бруно“ Димитър Кокотанеков.

Както Haskovo.info вече писа, за да бъде включена в националния отбор от млади астрономи, възпитаничката на ПМГ „Иван Вазов“ е минала през няколко изпитни етапа. През април Кристина печели второ място на Националната олимпиада в Ямбол във възрастова група 7-8 клас.

Следва подборния кръг в Бузлуджа, проведен между 1 и 14 юли. Там Кристина заедно с другите първенци от областта – Теодор Жеков от Димитровград, Ивана Янкова и Байрям Байрямали от Хасково, преминават през специална подготовка и обучение. Последните два дни са били състезателни и решаващи. Тогава Кристина Кирова постига най-добри резултати.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button