Хасково

Вещици и дяволи приканват към благотворителност за Хелоуин

БазарътС благотворителен базар на тикви на площад „Свобода“ започнаха тържествата на учениците от Езиковата гимназия в Хасково по повод празника на Вси Светии Хелоуин.

Празникът се отбеляза за 6-та поредна година, а събраните средства ще бъдат дарени на децата от Дом „Надежда“. Тази година учениците са изработили 34 тиквени фенери, а направата им е отнело цял ден. В инициативата са се включили 20 деца.

БазарътЗакупихме тиквите от една добра жена на изгодна цена. За първи път, за да са по-атрактивни, решихме да ги украсим със спрей, разказа председателят на Училищния съвет Данаил Петков. Маскирани като зомбита, вещици и дяволи съучениците му приканваха хасковлии да си закупят хелоуински тикви. В зависимост от големината им, цените се движиха от 5 до 20 лева.

Не е трудно, защото по принцип хасковлии са с отворени сърца, разказа Надежда Халваджиева. Въпреки лошото време, желаещи не липсваха и минувачите се спираха да разгледат атрактивния базар.

БазарътПървата тиква купила учителката по български език Мария Мерфанова. Други купувачи споделиха, че освен да зарадват своите внуци, искат да помогнат и на децата с увреждания.  На базара се предлагаха още рисунки и буркани, украсени типично за Хелоуин. Освен че са красиви, те са и многофункционални, тъй като може да се ползват за затваряне на зимнина.

Партито за Хелоуин продължава тази вечер в известна хасковска дискотека. По 1 лев от всеки продаден билет, също ще отиде за благотворителност.

Видео Вижте видео репортаж

Базарът Базарът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
30.10.2012 14:06 14:06

никой не им обърна внимание.

Защо
Защо
30.10.2012 14:33 14:33

Защо да им обръща 😀 ,аз не празнувам Деня на Тиквата.

Анонимен
Анонимен
30.10.2012 22:49 22:49

Идеята не е толкова да празнуват Хелоин, колкото да съберат някой лев за децата, така че има нужда да им се обърне внимание и да се купи тиква.

Back to top button