Хасково

Хасковски деца със стипендии от фондция Комунитас

1000 стипандииСпециална стипендия от конкурса на Фондация“Комунитас“ спечели 11-класникът от Хасково Яни Стоев. Финансовият стимул се дава на ученици, защитили успешно задълбочеността на знанията и уменията си по съответния предмет, за Яни това е историята.

Стипендията е 500 лева, ваучер за книги на стойност 400 лв, право на консултации със специалистите и достъп до форума на „1000 стипендии“.

Проектът „1000 стипендии“ е създаден, за да стимулира ученици от основно и средно образователно ниво в България, които демонстрират интерес към учението, талант в сферата на обществените, естествените науки и изкуството и желание за бъдещо личностно развитие.

Бронзовата медалистка от международната олимпиада по астрономия Кристина Кирова и нейният връстник Теодор Жеков от Димитровград и Йовелина Зинкова от Хасково вземат стипендии в раздел физика и астрономия.

Стимул получават изявените в математиката Гергина Георгиева и Дамян Бойчев от Хасково и Виктор Колев от Димитровград. В раздел ИТ и информатика стипендианти за тази учебна година стават Добрик Георгиев, Ралица Манолова от Хасково, Даниел Манчев от Ивайловград, а по история Димитър Джангозов от Димитровград.

Абитуриентката Николета Безегрянова от Хасково печели стипендия в категория литература, Луиза Китар, Елена Маринова, Лилия Петрова – в изобразителни и визуални изкуства.

Поощрителни стипендии са заслужили Дани Стоянова, Антон Петков, Дамян Бойчев, Йоана Георгиева, Петър Вълчев, Симеон Монев от Хасково и Мартин Дойков от Симеоновград.

Учителката по история Теодора Гандева – Дочева от Симеоновград е единственият педагог от Хасковска област, отличен от „Комунитас“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Stoyanov
Stoyanov
03.11.2012 20:52 20:52

Честито на Ралица и на грижовните й родители!

Back to top button