Регион

3 общини и 4 села от региона с високоскоростен интернет до 2 години

Компютърна зала, илюстрацияОбщините Минерални бани, Симеоновград, Стамболово и селата Александрово, Константиново, Манастир и Иваново ще имат високоскоростен интернет до две години, съобщават от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Съгласно проекта, държавата ще трябва да изгради оптична инфраструктура за достъп до интернет от следващо поколение в 29 общински центрове и 24 малки населени места, с обща дължина около 860 км. Стойността на проекта е в размер на 20 млн.евро.

Целта е да се създаде  защитена, сигурна и надеждна инфраструктура за широколентов достъп от следващо поколение за нуждите на електронното управление и създаване на предпоставки за развитие на широколентовите услуги за гражданите и бизнеса в икономически изостанали и отдалечени райони на страната.
Новата оптична инфраструктура ще повиши конкурентоспособността на местната икономика, като се улесни и стимулира ИТ-бизнес.

Не на последно място, хората, живеещи в слабо населените и отдалечени райони, ще имат достъп до он-лайн услуги, което ще коригира тенденциите за изолираност на тази част от населението от обществения и културен живот на страната, допълват от министерсвото на транспорт, информационните технологии и съобщенията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
05.11.2012 17:26 17:26

ай, честито

Back to top button