Хасково

Безплатен спорт в 8 детски градини в региона

Футбол, илюстрацияАеробика, хандбал, джудо, футбол и бадминтон ще тренират безплатно в продължение 6 месеца деца от 8 детските градини в региона. Техните директори са сключили договори със спортни клубове от областта, спечелили финансиране от Министерството на физическото възпитание и спорта.

Така в Хасково хандбал ще тренират в ОДЗ №17 „Иглика, а аеробика – в детски градини №2 и №10.
В Димитровград специалисти ще тренира безплатно деца на джудо от ОДЗ „Лилия“ и ОДЗ „Райна Княгиня“. Бадминтон ще има в детска градина №1, а футбол – в ЦДГ „Звънче“ и ЦДГ „Роза“. Малчуганите от тополовградската детска градина ще учат джудо.

Целта на програмата е най-малките да се запознаят с основните двигателни навици и със спорта като цяло. Треньорите ще преподават два пъти седмично по 30 минути на място. За детските градини остават уредите и пособията, които ще бъдат закупени с пари по проектите.

Междувременно стартира процедура за кандидатстване с проекти по програма „Спорт за децата в свободното време“ за 2013 г., съобщи главният експерт на МФВС за областите Хасково и Кърджали Силвия Тенчева. Спортните клубове, които искат да се включат могат да го направят най-късно до 1 декември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button