Водещи новиниРегион

Разбиха престъпна група за търговия с ментета

Окръжна прокуратура – Хасково повдигна обвинения на 7 мъже за участие в организирана престъпна група за търговия с ментета

Окръжна прокуратура – Хасково повдигна обвинения на 7 мъже за участие в организирана престъпна група за търговия с ментета.

Те са на възраст от 39 до 74 години. Според разследващите престъпната дейност е извършвана от юли 2023 г. досега, като за нея са предвидени над 3 г. затвор.

Групата е разбита от ГДБОП на 16 септември при опит за контрабанда на фалшиви стоки през ГКПП „Капитан Андреево“.

МентетаМентетата са разпространявани в страната, както чрез директни продажби с посредничеството на куриерски фирми, така и чрез складове на едро, открити в Димитровград и курортен комплекс „Слънчев бряг“.

Акцията е на територията на Свиленград, Димитровград, Бургас и София. Извършени са претърсвания на 10 адреса, 10 автомобила, както и 10 обиска на хора.

МентетаИззети са два леки автомобила, голямо количество артикули с логото на различни световни търговски марки, мобилни телефони и други предмети и вещи, имащи отношение към разследването.

На обвиняемите е наложена парична гаранция в размер между 3 000 и 5 000 лева, допълват от прокуратурата.

От МВР уточняват, че първоначално са задържани 9 души, като впоследствие на 7 са повдигнати обвинения.

Ментета

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Роко
Роко
20.09.2024 2:11 2:11

Кой е този гангстер

Back to top button