Хасково

„Тангра“ пак блеснаха на Международен фестивал в Македония

ТанграКато повече от успешно определиха участието в Отворения международен танцов турнир в Македония танцьорите от хасковския балет „Тангра“.

Възпитаниците на Дорина Инджова направиха танцов маратон за удоволствие на публиката и конкуренцията.
16-те танцьори от балета представиха 82 танца и завоюваха 40 първи места. Така те „отнесоха“ конкуренцията, която бе от Босна и Херцеговина, Черна гора, Румъния и Македония.

Фестивалът в Скопие се провежда за 16-та поредна година, но за първи път в стиловете танцово шоу, джаз, модерн, латино, бели денс и хип-хоп.

За соловите изпълнения и дуетите организаторите не са били осигурили медали, а само грамоти, уточни Дорина Инджова. Това обаче в никакъв случай не е повлияло на мотивацията на децата. За сметка на това „Тангра“ се върна с дузина купи, спечелени от малките групи и формациите.

Следващото предизвикателство пред „Тангра“ е Танцовия фестивал в Пловдив в края на седмицата. Там освен младите таланти участие ще вземат и техните майки, които ще представят руско – цигански танц в стил „релакс шоу“.

Тангра Тангра
Тангра Тангра

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
...
...
06.11.2012 21:29 21:29

samo deto sa bili samo te i oshte edin balet :))) mislq che tova ne go pishi nikyde 🙂

...
...
08.11.2012 18:09 18:09

Завистта ви край няма… 😉

Back to top button