Водещи новиниСпорт

Хасково представи новите си баскетболисти на контрола с Димитровград

Баскетболистите на Хасково изиграха тази вечер първата си контрола преди началото на сезона в ББЛ А група – Юг срещу Димитровград в спортна зала „Дружба“. Хасковлии се наложиха с 97:53.

През лятото клубът привлече петима баскетболисти от „Миньор“ (Перник), който прекрати участието с в първенството. Новите са Милен Дудев, Георги Бързаков, Христо Гатев, Драгомир Енчев, Боян Тенев. Очаква се и още един състезател.

Кристиян Желев ще играе с двоен лиценз за Хасково и за „Берое“ (Стара Загора).

БаскетболПървенството ще стартира 6 октомври, като в първия кръг Хасково ще гостува в Пловдив на „3.6.9 Баскетболен клуб“.

В шампионата ще участват 6 отбора, като се очаква основни конкуренти на хасковлии да бъдат „Локомотив“ (Пловдив) и Сливен, които са с по-големи бюджети.

Президентът на Хасково Здравко Марков заяви, че със заряда на публиката отборът ще гони добри резултати. Основната цел е развитието на школата, за която се набират деца.

От тази година БК „Хасково“ ще има отбор и в „Б“ група, където ще се състезават юношите, за да трупат опит.

Треньорът Янко Желев каза, че ще работи за това Хасково да се класира за финала в региона и съответно за участие в националните финали. Надеждите са с досегашните и новите играчи тимът да стане още по-силен и да спечели „А“ група.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button