Спорт

Хасковлии спечелиха медали на държавното първенство по спортно ориентиране

Държавното първенство по спортно ориентиране за деца, юноши и ветерани се проведе през почивните дни в Дряново и околностите.

Участваха повече от 700 състезатели от всички клубове от страната. Хасковският клуб „Компас 1994“ с председател Тодор Стратиев участва с 15 състезатели.

Надпреварата бе в три дисциплини – дълга дистанция в първия ден, щафети във втория – проведени в горите на дряновските селца и в последния ден – спринтова дистанция в града със зрелищен финал на местния стадион „Локомотив“. Домакините се бяха погрижили за всичко и организацията им беше на високо ниво, доволни са от хасковския клуб.

ОриентиранеВ първия ден от децата се отличи Никола Делчев на 14 г., който зае почетното 4-то място в своята група. Призово класиране добави и Дияна Янева, която бе първа в Ж20 от съпътстващото състезание.

ОриентиранеНай-интересното и зрелищно състезание бе през втория ден, когато се проведоха щафетните бягания. Хасково участва само с една щафета и тя бе във възрастова група момчета 14 г. След второто място в тази дисциплина на зимното първенство и първото на колоориентирането през юни сега нашите момчета макар и в променен състав отново се пребориха за призово място и заслужиха бронзовите отличия. Щафетата бе в състав – Данаил Делчев, Мартин Кущилов и Никола Делчев.

ОриентиранеВ първите два дни много добре се представи и Росица Гаргова, която бе четвърта при жените в групата Ж50 г. В спринтовата дистанция през третия ден най-добре от нашите беше Дияна Янева, която запази първото си място в крайното класиране и ветераните Николай Стилев с 4-то място в М55 и Тодор Стратиев, който повтори 3-тото си място от първия ден в най-високата група М80.

Ориентиране

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button