Хасково

Областта стопира разширяване на „синята зона“ в Хасково

Паркингът до Областна администрацияРешението на Общински съвет от 26 октомври за разширяване на синята зона в Хасково е върнато за ново обсъждане, съобщават от Областна администрация.

Разширяването на синята зона не е съгласувано със сектор КАТ към Областната дирекция на МВР и така местният парламент е нарушил собствената си наредба за обществен ред при използване на пътни превозни средства и осигуряване безопасността на движението на територията на Община Хасково, се казва в прессъобщението. Новите платени паркоместа са очертани и в нарушение на разпоредбите на Закона за движение по пътищата и правилника за прилагането му.

С тези основания областният управител на Хасково е върнал за ново обсъждане в Общински съвет решението от миналия месец. Писмото до местния паралемнт е подписано от заместник – областният управител Николай Нанев, който от 2 ноември замества губернатора Ирена Узунова.

Haskovo.info припомня, че на 26 октомври Общински съвет прие решение, с което разширява синята зона в Хасково с нови 146 меса.  Сред тях са и паркоместата, които държавните служби в Хасково използваха безплатно в началото на ул. „Патриар Евтимий”. На сесията кметът заяви, че като софийския градоначалник Фандъкова няма нищо против държавните структури да ползват  тези места, но да си плащат.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
08.11.2012 10:52 10:52

Трябва вече някой да стопира кметската лакомия! Защото както е тръгнало утре може да въведе такса за влизане в град Хасково и да сложи на мостовете бариери и който иска да пресече реката да си плаща. А сигурно вече мисли и за такса въздух; който диша да си плаща. Все пак нали Той е измислил паркингите, водата, въздуха и слънцето?

tapo par4e
tapo par4e
08.11.2012 11:11 11:11

aa parkinga pred ob6tinata kadeto uzunmangal si spira djip4eto 6te stane li sinia zona

ime
ime
08.11.2012 11:48 11:48

Пари,пари и само това ги интересува тези Главните,които ги наричаме!!А кмета да обърне внимание на гражданите няма как да стане…приема ги секретаря!
И винаги отговора е НЕ,пък и макар да настояваш да се видиш с кмета!!!

Стоян Михайловски
Стоян Михайловски
08.11.2012 12:22 12:22

Областното да плащааа!

читател
читател
08.11.2012 13:58 13:58

Предлагам целият град да стане синя зона.

Back to top button