Хасково

Държавния СОД задържа 48 престъпници от началото на годината

Пресконференция в СОД48 нарушители са задържани от началото на годината до сега с помощта на сектор СОД към Областната дирекция на МВР, съобщи днес началникът на група „Техника“ инж. Ангел Ангелов по повод професионалния празник на полицията – 8  ноември.

Това се дължи на бързата реакция на екипите, които стигат по подаден сигнал до обектите за максимум 5 минути.

Колите на СОД патрулират непрекъснато, имат GPS, който позволява при сигнал да се изпрати най-близко намиращата се кола до адреса.

Към държавния СОД в региона работят 63-ма души. Секторът разполагат със собствени патрулки в Хасково и Димитровград. В останалите общини от областта заедно с Районните полицейски управления, магистрална и гранична полиция имат единни разстановки.

Пресконференция в СОД„Напоследък все повече хора ни търсят за охрана на частни жилища и вили. Една от причините е, че има ръст на домовите кражби, а другата е, че гражданите си възвръщат доверието в полиция“, коментира Ангелов.  Той припомни, че от години центъра на Хасково е опасан с 16 камери и там престъпността рязко е намаляла.

На пресконференция днес началникът на група „Техника“ демонстрира камери, които позволяван 360-градусово видео наблюдение и СОД. Такава техника в Хасково засега няма. Тенденциите обаче са охранителните системи да комбинират тези две неща, допълни Ангелов.

От услугите на държавния СОД може да се възползва всеки. За гражданите услугата на месец започва от 20 лева, а за фирмите – от 40. Цената на техниката започва от 100 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Пламен
Пламен
08.11.2012 12:52 12:52

Статията платена или неплатена реклама е? 🙂
И в двата случая, лошо няма. Аз лично съм доволен от тях. Обслужването също е на ниво. Дори, когато закъснееш с вноските проявават разбиране. За разлика от една друга хасковска фирма, при която ако закъснееш с 1-2 дни са готови едва ли не „да ти счупят краката“.

Back to top button