Регион

Откриха контрабандни медикаменти на Капитан Андреево

Лекарствени продукти, анаболни стероиди и сексуални стимуланти са открити при проверки на автобус и леки коли, влизащи в страната от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

При един от случаите на 21 септември в 12:40 часа на пункта пристигнал автобус с турска регистрация. В него от Турция за Украйна пътували шофьорът и 23-ма пътници, които заявили, че нямат нищо за деклариране.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В един от сандъците за съхранение, намиращ се над гумата от дясната страна на автобуса, са открити 4 пакета, съдържащи 100 опаковки – писалки с инжекционен разтвор хормон на растежа „Genotropin“.

КонтрабандаВ другия сандък от лявата страна са открити още 20 опаковки с медикаменти във вид на инжекционни разтвори и таблетки с различно предназначение.

В същия ден в лек автомобил с българска регистрация са открити 215 опаковки с желе за орална употреба „Kamagra 100 mg“ – стимулант за полова мощ. Те са били укрити в личния багаж на български шофьор, който пътувал сам.

При третия случай на 19 септември митничарите извършили щателна проверка на друг лек автомобил, управляван от български гражданин. В багажника, на мястото на резервната гума, са открити 208 лекарствени продукта – инсулинови писалки и таблетки с различно предназначение.

Задържаните фармацевтични продукти при трите случая са общо 543. На шофьорите са съставени актове по Закона за митниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button