Водещи новиниХасково

Общинският съвет прие отчета на бюджета и дърва за училища и читалища – ВИДЕО

Сесията на местния парламент продължи 2 часа

Общинският съвет прие отчета на бюджета на Община Хасково за 2023 г. и актуализацията на тазгодишния бюджет на двучасова сесия.

Както Haskovo.info писа, рамката на миналогодишния бюджет достигна близо 167 милиона лева. Към края на годината общината няма просрочени задължения, като просрочените вземания са в размер на 7 341 685 лева.

Община Хасково си търси 7.3 млн. лв. от длъжници

Съветниците приеха докладната на кмета Станислав Дечев за предоставянето на дърва за огрев на училища, детски градини, спортни клубове, читалища и кметства.

Дървата са от общинския горски фонд, като за забавачките в Малево и Книжовник са предвидени по 18 кубически метра, а във Въгларово – 6 кубика.

Училище „Васил Левски“ в Книжовник ще получи 9 кубика дърва, ОУ „Христо Ботев“ в Долно Големанци – 3 кубика, а ОУ „Христо Ботев“ във Войводово – 6 кубика.

Клубът по бадминтон ще може да разчита на 12 кубика дърва, а по вдигане на тежести на 9 кубика.

На читалищата и селските кметства ще бъдат доставени по 3 кубика дърва за отопление.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button