Водещи новиниСпорт

Над 100 борци в международния турнир за Купа Хасково

Над 100 състезатели от България, Косово и Гърция участват в третото издание на международния турнир по борба „Купа Хасково“ в спортна зала „Дружба“.

Надпреварата беше открита от кмета Станислав Дечев. „Борбата е един от традиционните спортове в Хасково. Общината прави всичко възможно, за да подпомага развитието на този спорт тук. Защото нашата школа по борба и нашите имените треньори са доказали, че изграждат шампиони и възпитават спортсмени“, каза в приветствието си градоначалникът.

Дечев припомни, че преди 55 години, когато тук се открива спортното училище, първият спорт е борба.

БорбаТреньорът Стоян Чобанов връчи от името на клубовете по борба „Ангел Войвода“ и „Хасково“ специален плакет на Станислав Дечев за приноса му за развитието на борбата в Хасково.

БорбаБългарската школа в турнира е представена от борци от силните хасковски клубове и от спортисти от Симеоновград, Димитровград, Пловдив, Белене, Раковски и други градове с утвърдени борцови школи.

БорбаТурнирът „Купа Хасково“ е част от спортния календар на града и се организира от общината и СКБ „Ангел Войвода“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button