Водещи новиниЛюбопитно

Хасковският клуб „Дива“ ще танцува в Палма де Майорка

Танцовият клуб „Дива“ – Хасково заминава на Международен фолклорен фестивал „БалканФолк-Майорка“, който ще се проведе на 4 и 5 октомври.

Сцената е разположена на най-емблематичното място – пред строената близо 400 години катедрала Ла Сеу в старата част на Палма де Майорка, столица на испанския остров.

В третото издание на фестивала участват формации от Колумбия, Еквадор, Боливия, Китай. Фолклорните състави, представящи България, са от София, Русе, Варна, Хасково, Пазарджик и Крумовград. Пред публиката ще се представят и групи за български фолклор от Великобритания, Белгия, Нидерландия.

ФолклорТанцовият клуб „Дива“ е създаден преди 12 години от няколко ентусиасти, влюбени в българските танци. Създател, ръководител и хореограф на клуба е Нина Василева. Репертоарът включва автентични хора от всички етнографски области на България, обработен фолклор и сценични танци. Групата изпълнява и танци на съседни балкански народи.

Танцьорите са показвали своето изкуство на регионални, национални и международни фестивали, от където се завръщат с медали, плакети и дипломи, включват се в благотворителни инициативи и градски културни изяви. Но най-голямата награда за нас е любовта на публиката, казва на прага на 13-ия творчески сезон на „Дива“ ръководителят Нина Василева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button