Хасково

Полицаи задържаха 758 килограма тютюн и 70 000 заготовки за цигари

Снимки от МВР758 килограма тютюн и близо 70 000 гилзи за цигари с филтър са иззели служителите на Областната дирекция на МВР в Хасково.

През почивните дни криминалисти от Хасково и Димитровград са извършили проверка на изхода за село Крум на лек автомобил Форд Транзит. Колата е управлявана от познатият на полицаите 48-годишен мъж от асеновградското село Боянци. В товарното помещение на Форд-а са открити полиетиленови чували с 200 кг ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол. Проверката е установила, че той е собственост на 36-годишен жител на град Първомай, който е съпровождал Форда с пловдивски Опел Астра, спрян по-късно от полицейските служители за проверка. Установени са и две димитровградчанки на 26 и 41 години, поръчители на доставката на тютюна.

Вследствие от това са извършени последващи проверки. При една от тях в селскостопанска постройка в землището на Димитровград, ползвана от 53-годишен мъж са открити още 230 кг насипен тютюн и 344 кутии по 200 броя къса празни цигарени хартии с филтър.

Ден по-късно е проверен и дом на улица „Батолия“ в Димитровград, обитаван от 41-годишна жена са открити 8,2 кг тютюн.  В постройки в град Първомай, ползвани от 36-годишен мъж са открити 320 кг изсушен тютюн, разпределен в 37 полиетиленови чувала и 2 машини за рязането му.

 Снимки от МВР  Снимки от МВР

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button