Регион

„Галаксико“ с първа награда от „България танцува“, „Рона“ зае второ място

България танцуваДенс център „Галаксико“ спечели голямата награда – 400 лева в седмото издание на националния отворен конкурс за театрално-сценични танци „България танцува“, който се проведе в Димитровград.  Ръководителят на балетната школа Тихомир Митев обра отличията за цялостен принос, хореография и наградата на Регионалния образователен инспекторат. 

Децата са изключително отдадени на работата си и показаха голям професионализъм и много добра техника. Хореографията бе на много високо ниво, а моето желание е да я запазят през годините и тя да влезе в театъра, коментира примабалерината и главен балетмайстор на Музикален театър „Стефан Македонски“и член на журито Антоанета Алексиева. Тя е останала възхитена от цялостната организация на фестивала, а на останалите участници пожела да бъдат не толкова спортисти, а артисти.

България танцуваВтори по рейтинг в конкурса останаха представителите от хасковската балетна формация „Рона“, които си тръгна с купа и парична награда от 300 лева. Сред танцьорите се отличиха Делина Делчева, Ивет Иванова, Виктория Ламбрева, Надя Иглева, Антония Колешева, Катрин Кръстева, Марина Маврова, Наталия Карабойдева. Журито присъди специална награда на ръководителя на формацията Милена Налбантова за хореографията на танца „Сладка джаз история“ на Ивет Иванова.

Балетен център „Грация“-Казанлък грабна третото място и получи награда от 200 лева. Общо 38 колектива от цялата страна взеха участие в тазгодишното издание на „България танцува“. Освен от Димитровград и Хасково, областта бе представена от танцови формации от Харманли, Симеоновград, Свиленград, Меричлери.

България танцуваВ продължение на два дни 820 деца танцуваха в стиловете класически балет, характерни и съвременни танци. Представени бяха 300 танци, а общото репертоарно време бе над 26 часа.
 
За първи път фестивалът събира на една сцена толкова много участници. Досега не сме правили толкова мащабно събитие, коментира домакинът Тихомир Митев. 
Фестивалът в Димитровград е генералната репетиция на танцьорите от „Галаксико“ и „Рона“, които след две седмици заминават за Международния фестивал в Нови Сад, Сърбия. Там ще се представят с 30 танца в 5 танцови стила.

По време на танците вчера са били откраднати 4 мобилни телефона на момичета от Разград, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Пенчев
Пенчев
13.11.2012 10:30 10:30

Извинете, но останалите участници във фестивала от не*алетни формации не заслужаваха ли награди или бяха поканени само за пълнеж и масовост на събитието.

димитровградчанин
димитровградчанин
13.11.2012 10:34 10:34

Ами естествено, че сте били поканени за масовост. Този фестивал беше пробен, трябваше да покаже масовост, за да може от следващата година МОН да дава стипендии. За съжаление така се получава по някога!

Пенчев
Пенчев
13.11.2012 12:44 12:44

А не е ли малко грубо това отношение и то към деца. Още със стартирането фестивалът е опорочен и очаквайте следващата година участници.Щом не можете да организирате нещо поне на средно ниво не го правете.

Пенчев
Пенчев
13.11.2012 12:48 12:48

Аман от аматьори.Бъдете сигурен , че ще изразим нашето отрицателно мнение пред МОН и ще се радвам на проявено разбиране от тяхна страна по отпускането на стипендиите.

Back to top button