Регион

Безплатно изследват кръвната захар в Длъгнево и Димитровград

Диабет, илюстрацияБезплатно изследване на нивото на кръвната захар се организира днес за жителите на село Дългнево. Съдействие за провеждането на акцията оказват дружеството на диабетиците в Димитровград и кметският наместник на селото Тодор Тодоров.

В навечерието на Световния ден за борба с диабета безплатно изследване на кръвната захар днес има и в Димитровград, информираха от дружеството с председател Павлина Танева.

Утре там ще гостуват лекари от ДКЦ „Св.Лука“ в София, към който работи диабетичен център. Те ще изнесат лекция за превенцията и контрола на заболяването.

По данни на Световната здравна организация диабетът е причинил през 2011 г. смъртта на над 4,5 млн души , а за лечение и са похарчени повече от 465 милиарда долара. Болните у нас са близо един милион. От тях диагностицираните, които са на лечение, са над 500 хил. души. Други около 350 хил. обаче са засегнати от заболяването, но не подозират, твърдят в Българската асоциация „Диабет“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button