Водещи новиниРегион

Намериха двигатели за лодки в кола със столове на Капитан Андреево

Контрабандни двигатели за лодки откриха при съвместна проверка на ГКПП „Капитан Андреево“ екипи на българските и британските служби, съобщават от Агенция „Митници“.

Съвместното обучение е на екипи от оперативна група от офицери от Националната агенция за борба с престъпността и други правоприлагащи органи от Великобритания, митничари и гранични полицаи се проведе през септември на пункта.

Извършени са съвместни проверки на превозни средства и товари, включително с рентген. В проверките бяха включени и специално обучени митнически кучета.

Ден след приключването на обучението са задържани 10 извънбордови двигателя. Те са открити при щателна митническа проверка на лекотоварен автомобил с турска регистрация. Българският шофьор декларирал, че превозва столове за лична употреба от Турция за България.

ЛодкиСтоката е надвишавала нормите за безмитен внос. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която сред декларираната стока са открити 10 извънбордови двигателя за лодки. На нарушителя е съставен акт по Закона за митниците.

За последните 12 месеца Националната агенция за борба с престъпността на Великобритания, заедно с Министерствата на вътрешните и външните работи и други британски партньори, Агенция „Митници“ и МВР работиха в тясно сътрудничество. Те споделяха разузнавателна информация и проведоха съвместни операции, насочени към престъпните канали за трафик на хора, като част от тази дейност е спирането на вноса в ЕС на надуваеми лодки, двигатели и приспособления за тях, използвани масово за прекосяване на Ламанша от нелегални имигранти.

ЛодкиВ резултат на това са предотвратени 33 опита за пренасяне на морско оборудване, предназначено за престъпни групировки. Задържани са 125 надуваеми лодки, 128 извънбордови двигателя, повече от 700 помпи и 300 гумени обръча. Експерти от NCA на Великобритания оценяват, че извършените задържания са нанесли щети на престъпните мрежи на стойност от 16,6 млн. евро, каквато печалба са щели да реализират от преминаванията през Ламанша, използвайки това оборудване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button