Хасково

Вдигат гаранциите, които ВиК и EVN внасят в общината за разкопаване

Дупка, илюстрацияОт 5 000 на 10 000 лева да се увеличи годишната гаранционна вноска за дружествата, които извършват аварийни разкопавания в Хасково предлага кметът Георги Иванов на Общинския съвет. Докладната записка ще бъде разгледана на заседание следващата седмица.

Мотивите за исканото увеличение са зачестилите разкопавания на улиците в последните години и това, че често те не се възстановяват или това се прави некачествено, пише в мотивите за предложението.

Такива гаранции внасят дружествата, предоставящи обществени услуги като ВиК и EVN, на които често се налага да отстраняват аварии. Парите се плащат в началото на годината и след това се възстановяват ако няма забележки по работата им.

В готвените промени е записано и ново изискване. Преди да получат разрешение за разкопаване, дружествата или физическите лица трябва да обезопасят мястото.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button