Водещи новиниРегион

Извадиха валута от бельото на пътнички и ремарке на камион

От началото на годината на ГКПП "Капитан Андреево" е заловена недекларирана валута за 8 900 000 лв.

 

Недекларирана валута за 264 747 лева е открита при проверки на товарен автомобил и автобус, излизащи от страната през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На 30 септември на пункта пристигнал товарния автомобил с турска регистрация, пътуващ от Германия за Турция. По метода „анализ на риска“ камионът е насочено за щателна митническа проверка.

Във фабрична кухина, намираща се в агрегата на хладилното полуремарке са открити 100 000 евро с равностойност 195 583 лева.

От прокуратурата са повдигнали обвинения на 24-годишния турски шофьор.

Ден преди това при проверка на автобус, пътуващ от Румъния за Турция е открита недекларирана валута за 69 164 лева. Тя е била укрита от две пътнички, на които е извършен личен преглед. В сутиена на едната от тях са открити 10 000 евро и 10 000 щатски долара, а на другата – 10 000 щатски долара и 7 500 евро. Съставени са им актове за административно нарушение.

От началото на годината на ГКПП „Капитан Андреево“ е заловена недекларирана валута за 8 900 000 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button