Хасково

Детска педагогическата стая: Няма престъпление в Механото

Image До края на седмицата резултатите от проверката на Детска педагогическа стая относно избухналия сексскандал в Професионалната гимназия по механо и електротехника, ще бъдат изпратени на прокурор по компетентност.
Той ще прецени дали ще образува наказателно производство, но становището на ДПС е за прекратяване на разследването, защото няма данни за престъпление, съобщи пресаташето на Областната дирекция на МВР Нина Николова.

Както haskovo.info съобщи 6 ученички на възраст от 14 до 16 години се оплакаха от  сексуален тормоз от страна на учителя си по физика Тодор Камов. Те са травмирани и притеснени заради вдигналия се шум по случая, коментира директорът на отдел „Закрила на детето“ Зара Костадинова. Според нея на този етап те имат нужда най-вече от психологическа подкрепа. Затова момичетата ще бъдат насочени към Центъра за обществена подкрепа за беседи с психолог. Съгласие затова са дали и родителите им. Към момента децата не са изявявали желание да бъдат преместени в друго учебно заведение. При разговорите с тях стана ясно, че в училище те не знаят към кого да се обърнат при подобни проблеми, коментира още Костадинова.

Проверката на Регионалния инспекторат по образование все още не е приключила, съобщи заместник-началникът Иван Ванчев. По думите му срокът за това е до 20 ноември.
До произнасането на институциите, не мога да изляза със становище по случая, каза директорът на гимназията Дорина Карадимова. Тя уточни, че в момента учителят по физика Тодор Камов е в неплатен отпуск до изясняване на обстоятелствата по случая.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button