Регион

Асен Блатечки кара цистерна за мляко в Свиленград

Сцена от филмаСвиленград и Мезек станаха снимачен терен на новия филм „Съдилището“ на нашумелия режисьор Стефан Командарев. В творбата, която обещава да държи зрителите в напрежение от началото до края, се преплитат истории по истински случаи, разказвани в ивайловградския край.

Супер популярният Асен Блатечки, който е основен персонаж, от раз подкара край Свиленград цистерна за мляко с хасковски регистрационен номер. Неговият екранен герой Митьо е работник в мандра, който разнася мляко.

Кадри от средновековната крепост в Мезек също ще влязат в „Съдилището“. Там бе снимана сцената с любовната среща на Васко/син на Митьо/ и Мария. Ролите са поверени на Ованес Торосян и Ина Николова, които се справиха отлично с предизвикателството да вървиш по крепостната стена пред обективите на камерите.

Снимките на BG трилъра продължават в училището в Ивайловград. В една от класните стаи филмовите герои Васко и Мария усещат първия сърдечен трепет.

Сцена от филмаВъв филма се снимат още Христо Мутафчиев, Параскева Джукелова. Сръбската кинозвезда Мики Манойлович се превъплъщава в каналджия, а Зуека е Рамадан, който е пръв помощник в прекарването на бегълци през границата.

Дните във вашия край преминават изключително динамично , казват участници в големия снимачен екип, който е базиран основно в Ивайловград. Те са очаровани от природата и забележителностите, част от които ще останат върху филмовата лента. В снимките като статисти ще участват и местни жители, чието присъствие внася особена атмосфера на достоверност на филмовия разказ.

Снимките на „Съдилището“ ще продължат до средата на декември.  Филмът е копродукция с Германия и Македония. Той е подкрепен от Националния филмов Център – България, БНТ, Програма Медия на ЕС, Филмовия фонд на Съвета на Европа EURIMAGES и други институции.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button