Хасково

Общината състави актове на Областта и полицията за заградените паркинги

ПаркингКонстативни актове за неправилно заграждане на паркинги е издала във вторник община Хасково на Областна администрация и Областната дирекция на МВР. Първият е за това, че с бариера са заградени паркоместа от ул. „Патриарх Евтимий“, а другият – на ул. „Атон“.

Констативният акт е входиран в Областна администрация, съобщиха от общината. В полицията обаче ударили на камък. Вчера направили опит, но от деловодството на ОД на МВР им отговорили, че считано от вторник имат ново разпореждане да завеждат единствено жалби и молби на граждани.

ПаркингДиректорът на ОД на МВР комисар Петьо Петров обясни, че не това е редът за входиране на констативни актове на външни структури. Би трябвало от община Хасково да изпратят първо писмо с копие на този документ, за да може ръководството на полицията да се запознае предварително с констатациите. „Така работим със съда и прокуратурата. Има куриерски фирми и пощи.“, коментира още комисар Петров.

От общината обясниха, че в констативните протоколи е записано, че на институциите им се дава 3-дневен срок, в който имат право на възражение като представят разрешително за заграждане на част от улицата. Ако те не представят такова следва издаване на заповед за доброволно премахване. Ако и това не се случи нарушителите ще бъдат санкционирани, а общината сама ще премахне загражденията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
хасковлия
хасковлия
15.11.2012 8:47 8:47

Кмета против държавата- рунд N-ти. Пълна проверка на имотното му състояние, тогава да видим дали ще може да докаже имането си.

Back to top button