Хасково

УНСС подари учебници на Икономическия, привлича студенти

Image 100 тома специализирана икономическа литература дари на Финансово-стопанската гимназия „Атанас Буров“ Центърът за изнесено обучение към УНСС в Хасково.

За първи път библиотеката на училището получава дарение от този мащаб. Досега са давани само единични бройки от различни фондации. Всяка година ръководството от собствения си бюджет обновява библиотечния фонд, който в момента наброява над 10 000 тома, каза директорът Цанко Цанков.

Дарените учебници по макро и микроикономика, финанси и счетоводство ще са от голяма полза при подготовката, както на учениците, така и на курсистите към Професионалния колеж на гимназията, казаха от школото.

Литературата бе връчена от директора на Центъра за изнесено обучение доц. Живко Драганов. Той не скри, че разчитат да привлекат повече ученици, а изданията ще им помогнат да се подготвят за изпитите. В момента в местния филиал се обучават 640 студенти, а наесен ще бъде разкрита и нова специалност – „Счетоводство“.

Тази година 135 дванайсетокласници предстои да се дипломират във Финансово-стопанската гимназия. Статистиката през годините показва, че 88 % от завършилите по-късно продължават образованието си във ВУЗ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button