Хасково

Спряха от продажба кърпите с Монумента на Богородица

Image Община Хасково е съставила констативен протокол на Кирчо Димитров, който без нейно разрешение пусна в продажба в собствения си магазин кърпи за ръце с Монумента на Света Богородица.

Извършената нарочна проверка, разпоредена след публикация на Haskovo.info е показала, че в наличност има общо 5 кърпи.

Ние го предупредихме официално, че няма право да използва Статуята на Богородица за рекламни цели, коментира заместник-кметът Златимир Желев. Право да наложи санкция и да изземе стоката има единствено Патентното ведомство. През 2004 година то е издало свидетелство на общината, удостоверяващо, че тя е единствен притежател на дизайна на Монумента.

Това е първото нарушение на Димитров. Той е подписал декларация, че повече няма да използва символа за рекламни цели върху предлагани от него изделия. При повторно нарушение от негова страна, може да отнесе санкция от 5000 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button