Любопитно

Ивайловград взе награда за реставрираната вила „Армира“

Античната вила „Армира“ в община Ивайловград е отличена за принос в реставрацията на античното наследство.

Призът идва от XIV-то издание на годишните награди за луксозно строителство LUXURY Property AWARDS 2024.

Дейностите по реставрацията по вила „Армира“ бяха свързани с експониране и социализиране на паметника на културата с ювелирни мозаечни украси по подовете, изпълнени от бял и цветен мрамор с човешки, фигурални и геометрични мотиви, фрагменти от колони, облицовки от мрамор.

Около вила „Армира“ са изградени и атракциони, за които Haskovo.info писа. Един от тях е обновената водонапорна кула с височина 28 метра – осветена и с външен асансьор, от която се открива красива гледка.

Обособен е и интерактивен център, в който туристите могат да разгледат постоянна експозиция с артефакти, открити във вилата и района около нея.

НаградаЦелта на конкурса е популяризиране и отличаване на добрите практики в луксозното строителство, успехите на български строителни компании и архитекти у нас и по света. Церемонията по връчването на наградите се състоя в София. Призьорите получиха златни статуетки и грамоти, както и награди от партньорите на церемонията.

Строителството от високия клас доказа, че е на европейско и световно ниво, категорично е журито. Дори в период на световна здравна криза и в близост до бушуващ военен конфликт, луксозното строителство показа, че е конкурентно и не се влияе от икономическите кризи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button