Хасково

Двамата задържани с марихуана от Димитровград на свобода

Image Хасковският окръжен съд пусна от ареста 19-годишния  Мирослав Илиев и 28-годишната Радостина Николова, които бяха хванати преди три дни в Димитровград с марихуана. Двамата бяха задържани пред дома на 24-годишен мъж от от града, за когото има информация, че е наркопласьор.

При задържането Мирослав рани с автомобила си полицай, след като не се подчини на разпореждането за проверка. По-късно у него бе открита 100 грама марихуана, а в  съгражданката му отрязък от саморъчно свита цигара с мирис на марихуана.

Днес прокурорът поиска най-тежката мярка задържане под стража. Мотивът бе, че има опасност да се укрият, тъй като и двамата вече са осъждани за същото престъпление. Радостина в момента е в изпитателен срок, а Мирослав е осъждан като непълнолетен за притежание на марихуана.

Защитата настояваше за по-лека мярка, защото нямало достатъчно доказателства, че двамата са продавали дрога. Адвокатът на Радостина посочи, че тя тежи едва 36 кг, защото страда от анорексия и ако остане зад решетките здравословното й състояние ще се влоши. Била самотна майка и нямало кой да се грижи за детето й.

В крайна сметка искането на обвинението за най-тежка мярка спрямо двамата не бе уважено. Съдия Красимир Димитров пусна под гаранция от 5 000 лева Мирослав, а за Радостина постанови домашен арест. Решението може да бъде обжалвано в 3-дневен срок, считано от днес, пред Апелативния съд в Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
kukata
kukata
13.12.2014 22:52 22:52

EI HOMOSEKSUALISTI V UNIFORMI

Back to top button