Хасково

Над 40 градини и училища ще подкрепят деца със специални потребности

Над 40 детски градини и училища в Хасковска област са включени в 5-годишен проект на просветното министерство.

Целта е да се осигури допълнителна подкрепа за развитие и трайно приобщаване на деца със специални образователни потребности, в риск, с хронични заболявания и с изявени заложби. Учебните заведения ще могат да наемат психолози, логопеди, ресурсни учители.

Община Хасково фигурира в списъка на министерството с 10 детски градини, сред които са „Звънче“, „Елхица“, „Зорница“, „Ян Бибиян“. Дейности ще има в ОУ „Пенчо Славейков“ в Димитровград , НУ „Отец Паисий“ в Харманли, детските градини в Ивайловград, Тополовград, Минерални бани, Маджарово, Стамболово.

Средствата идват от Европейския социален фонд и от националния бюджет. Във висококачествено образование и грижи в ранна детска възраст ще бъдат инвестирани 105 400 000 лв.

Чрез финансирането на дейностите ще се подобрят възможностите за осъществяване на индивидуална и групова работа за психо-социална рехабилитация, както за подкрепа на развитие на интересите и способностите на децата. Родителите също ще бъдат активно включвани в живота на образователните институции, предвижда МОН.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button