Хасково

Полицейска акция в памет на жертвите при ПТП

Акция на КАТ, архив21 души са загинали при катастрофи в Хасковска област от началото на годината, съобщават от Областната дирекция на МВР по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия – 18 ноември. За същия период са регистрирани 1038 пътни инцидента, при които са пострадали 290 човека.

В сравнение със същия период на 2011 година се наблюдава увеличение на общия брой катастрофи със 154, а  на тежките ПТП-та с 54.
За първите десет месеца от началото на годината пътните полицаи в региона установили 35 720 нарушения, което е с над 6 400 повече в сравнение със същия период на 2011 година.

Във връзка с осигуряване на по-добра безопасност на пътя на територията на Хасково се провежда специализирана полицейска операция.

До 20 ноември пътните полицаи ще осъществяват контрол с автоматизирани заснемащи системи. Ще следят за спазването ограниченията на скоростта особено в зоните с пешеходни пътеки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button