Хасково

Протестно шествие година и половина след Черния Великден

ШествиетоБлизките на шестимата загинали младежи от Симеоновград поведоха протестното шествие срещу неспазващите правилата за движение. То се провежда в цялата страна, а целта да се повиши вниманието на шофьорите.

Всеки, който има книжка и е издържал съответните изпити, би трябвало да знае правилата, но мнозина от тях не ги спазват. Целта е да предотвратим непоправимото, обясни братовчедката на загиналия Красимир Радостина Георгиева.

Близките на убитите на тротоара от пиян шофьор тинейджъри вече година и половина живеят с мъката си. Надяват се, че тяхната болка ще послужи като поука за останалите шофьори. Въпреки това не всички са убедени, че инициативите им ще имат желания ефект.

Докато не се опариш и къщата ти е пълна, хич не ти дреме, че детето на някой друг е било убито, казва вуйчото на Трифон Цвятко. Той е убеден, че единствено сурови наказания ще накарат шофьорите да се замислят преди да се качат на автомобилите си.

Шествието в Симеоновград тръгна от изхода на града за Гълъбово, обиколи улиците и стигна до сградата на общинската администрация. Там бяха раздадени листовки, призоваващи към повишено внимание и спазване на правилата на пътя.

Видео Вижте видео репортаж

Шествието Шествието

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button