Спорт

19-годишен чех отстрани Гришо в Китай

Григор Димитров отпадна на осминафиналите на ATP 1000 турнира на твърда настилка от сериите „Мастърс“ в Шахнай с награден фонд 9 милиона долара, съобщават от федерацията по тенис.

Поставеният под №9 в схемата българин отстъпи с 3:6, 6:3, 4:6 от №65 в световната ранглиста Якуб Меншик. Срещата продължи 2 часа и 5 минути.

Това е втора загуба от два мача за Гришо от 19-годишния чех.

Хасковлията започна колебливо срещата и още в първия си сервис-гейм изоставаше с 15:40, като успя да спаси едната точка за пробив, но не и втората. Впоследствие чехът успя да затвърди брейка и поведе с 3:0 гейма, а до края на сета игра солидно при сервис и не допусна Григор Димитров дори да стигне до точка за връщане на пробива – 6:3 след 31 минути игра.

Втората част започна по огледален начин – Димитров проби за 2:0, възползвайки се от четвъртата двойна грешка на Меншик в срещата, след което затвърди за аванс 3:0. До края на сета пред Меншик се откриха общо 6 възможности за връщане на пробива, но Григор издържа и се наложи с 6:3, пращайки двубоя в пълния му формат.

Първи своя удар в третата част нанесе Меншик, който успя да пробие и да поведе с 3:1 гейма. При 5:3 чехът сервира за победата, но допусна връщане на пробива в последния възможен момент – 5:4. Последва трети брейк, който донесе успеха на тийнейджъра Меншик.

През миналата година Димитров достигна до полуфиналите в Шанхай, където загуби от Андрей Рубльов (Русия).

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button