Водещи новиниХасково

Сигнал за умряла риба в язовир „Сивата вода“ край Хасково

108 проверки са извършени през септември от РИОСВ - Хасково

Сигнал за умряла риба в язовир „Сивата вода“ край Хасково е подаден през миналия месец в Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Проверката е установила 10 умрели каракуди с размер между 10 и 15 см. в близост до брега.

Около язовира няма обекти, формиращи отпадъчни води. При проверката не е установен източник на замърсяване, допълват от екоинспекцията.

108 проверки на 102 обекта са извършени през септември от РИОСВ – Хасково. За спазване на екологичното законодателство са дадени 42 предписания за отстраняване на констатирани нарушения или изпълнение на законови изисквания. Издадени са 7 наказателни постановления.

Две извънредни проверки са извършени на ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград заради подадени сигнали за замърсяване на атмосферния въздух. На централата са дадени общо три предписания – за прекратяване изпускането на неорганизирани емисии и да се възобнови оросяването на площадката за съхранение на горива. Издадено е едно наказателно постановление.

С представители на екоминистерството и други институции са проверени зоологическите градини в Димитровград и Хасково във връзка с подновяване на лицензите им. Дадени са пет предписания за поставяне на информационни табели на вековни дървета.

При проверки във връзка със сигнали за изхвърляне на отпадъци са дадени предписания за тяхното почистване на кметовете на общините Минерални бани, Симеоновград и Хасково.

При контролна проверка на река Бели кладенец в Хасково е установено, че отпадъците са извозени. При последващ контрол на предписание, дадено в предходен период на Община Тополовград за почистване на две нерегламентирани сметища е установено, че предписанието е изпълнено, уточняват от РИОСВ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button