Хасково

Истанбул и остров Корфу най-предпочитани от хасковлии за празниците

Десислава ЧонковаИ тази година Турция и Гърция са най-предпочитаните дестинации от хасковлии, които са решили да бъдат извън страната за коледните и новогодишни празници. Предложенията са атрактивни и в същото време изгодни, съобщи туроператорът Десислава Чонкова.

Един от най-избираните пакети е за Истанбул на цена от 470 лева на човек. Нощувките са в 4-звездни хотели, с включени закуски и вечери. Новогодишната нощ пък туристите ще отпразнуват на миникорабче на Босфора.

Гръцкият остров Корфу тази година също е хит сред хасковлии. Освен с красотите си, той впечатлява и с примамливи оферти. 3-дневен пакет в 4-звезден хотел, ол инклузив, излиза по 495 лева на човек. В тази цена е включена и новогодишната вечеря. Там програмата за празничната нощ е много добра, отделно всяка вечер се правят забавни партита, коментира Чонкова.

За разлика от съседните страни, кувертите в българските курорти излизат далеч по-скъпо. Най-много запитвания тази година има за Банско и Велинград, а цените никак не са ниски. 3-дневните пакети в Банско например излизат по около 1 000 лева за двойна стая. Вътре са включени нощувки и закуски, а новогодишната вечеря се заплаща отделно като цената варира от 80 до 150 лева. Отстъпките за децата са различни – в някои хотели те се настаняват безплатно, в други се заплаща половината от цената за възрастен.

Изненадващо хасковлии не проявяват интерес към по-близките до града зимни курорти като Пампорово и Боровец, въпреки че цените са еднакви с тези на Банско. Може би причина за това е, че са по-натоварени и шумни.  

Като цяло и тази година се наблюдава спад на търсещите екскурзии за празниците, което говори, че кризата все още не е отминала. Клиентите на хасковските туроператори са предимно хора на средна възраст.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
20.11.2012 16:08 16:08

Инстанбул??? Ужас! Ако е сгрешено веднъж, има вероятност да е техническа грешка, но 2 пъти…

titi
titi
20.11.2012 20:21 20:21

Точно Истанбул се пише………..не се изказвай неподготвен!!!

Анонимен
Анонимен
21.11.2012 13:44 13:44

Беше написано Инстанбул! Ти не се изкаввай, без да знаеш! Чети внимателно! Виждам, че грешката е поправена!

Back to top button