Регион

Пътниците тръгнаха пеш заради спрения трафик през границата

ГраницаЗа първи път в най-новата ни история движението на автомобили през всички пунктове на българо-турската граница беше спряно за часове. Причината е смяна на софтуера на турските служби. В понеделник МВР съобщи за предупреждението от съседите, че мярката се налага до 6 часа тази сутрин.

Малко след 11 часа тази нощ всички бариери бяха спуснати и трафикът спря. Въпреки това до сериозни проблеми на най-големия ни граничен пункт не се стигна. Едва няколко автобуса, минаващи транзитно през България, пристигнаха на Капитан Андреево и бяха пропуснати до бариерата на отсрещния Капъ Куле, където има ресторант и пътниците предпочетоха да изчакат там отварянето на границата.

Традиционно по-недоволни бяха шофьорите на товарни автомобили, които са свикнали с чакането, но затварянето на границата свари някои от тях на метри от бариерата. Те обясниха, че ще изпуснат сроковете си и така ще изгубят клиенти.

Най-нетърпеливите решиха проблема със спряното движение на автомобили като преминаха границата пеш. Десетки пътници влязоха в България по този начин и обясниха, че ще се приберат с такси или са извикали близки да ги приберат.

ВидеоВижте видео репортажа

 Граница  Граница
 Граница  Граница

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button