Регион

Димитровград обезопасява пешеходните маршрути до училищата в общината

Община ДимитровградПрез 2013 година Димитровград ще обезопаси пешеходните маршрути до училищата в общината и  ще проведе информационна кампания „Пазете децата“ сред участниците в движението.

През цялата година общината възнамерява да запознава децата с техните права,  да развива приемната грижа като алтернатива на настаняването на деца в институциите.

Димитровград е сред 10-те общини у нас,  обявили официално ангажиментите си към децата за 2013 г. Огласяването  на приоритетите в общинските политики  е по повод  23-та годишнина  от създаването на Конвенцията на ООН за правата на детето.

Димитровград и още 18 общини  имат статут на „Община, приятел на детето“. Това е  световна инициатива на УНИЦЕФ, в която местните власти поемат ангажимент да осигуряват максимално добри условия за благосъстоянието на подрастващите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button