Хасково

Посредник в телефонни измами задържаха в Свиленград

Image Съседка осуети пореден опит за телефонна измама на възрастен човек от Свиленград. Вчера сутринта на стационарния телефон на 87-годишния мъж позвънил непознат мъжки глас и му  съобщил, че дъщеря му е блъснала 4-годишно дете. За провинението трябвало да се плати гаранция от 500 лева.

Уплашеният баща събрал исканата сума и малко след разговора излязъл с парите пред дома си на улица „Христо Шишманов”. Докато старецът чакал измамника пред дома си, бдителна съседка го видяла с плика в ръце, който подал на пристигналия мъж. Жената била информирана, че в района шетат измамници и се развикала, че сигурно го мамят. На помощ се притекъл млад мъж, който принудил измамника да дочака идването на полицейските служители.

Задържаният е 40-годишен свиленградчанин с инициали К.М. Той е съпричастен към още 3 измами за 3000 лева, 200 лева и 100 лева, като за последните две няма подадени жалби в полицейското управление. Полицейските служители установяват и съпричастността на задържания към станалите преди 2 дни още две измами на възрастни жени на стойност 7 200 лева.

В хода на разследването се установило, е той е бил нает преди около десетина дни по телефона от непознато за него лице. „Работата“ му била срещу заплащане  да посещава адреси в Свиленград, откъдето да взема парите от измамите, които после да изпраща чрез телеграфни записи в Пловдив. Установена е жена – получател на подобен запис от задържания. Работата по случая продължава.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button