Хасково

ТВ репортерки под стража в съда по делото на Бареков

Image Репортерките на Николай Бареков Диана Радева и Инна Пелева ще бъдат доведени принудително в съда от органите на съдебната власт. Те са свидетели по делото между кмета на Хасково Георги Иванов и известния водещ.

На днешното заседание двете не се явиха в залата, което наложи Хасковският окръжен съд да приложи крайната мярка. Радева и Пелева бяха санкционирани и с глоба от по 200 лева, тъй като неявяването им стана причина за отлагане на процеса за 15 януари.

Двете отсъстваха с мотив, че са служебно ангажирани, но според съдия Милена Петева това е неоснователна причина, тъй като в случая работодателят е длъжен да осигури отпуск, за което е бил уведомен лично.

Бареков също не се яви на днешното заседание, защото бил в командировка в Лондон. Той беше осъден на първа инстанция по обвинение за клевета и обида да плати 1 лев символично обезщетение и разходите по делото. В момента обжалва решението в Окръжния съд.

Днес защитата поиска подробна справка от Окръжна прокуратура за основните поводи, по които са образувани наказателни производства срещу кмета Иванов. Искането обаче не бе уважено от съда, тъй като по делото вече била представена съдебна справка за наказателните производства до момента и техния предмет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button