Водещи новиниХасково

Обсъждат пускането на нови влакове по линията Димитровград – Хасково -Кърджали – Подкова

Планирано е пускането на два нови дневни бързи влака през 2025 г. в участъка Димитровград – Хасково – Кърджали – Подкова, съобщават от БДЖ.

Така според железниците се дава възможност за пътуване до областните центрове Хасково и Кърджали с влак от Пловдив, София и други градове.

Досега по този маршрут се движат влакове без връзки от по-големите градове в страната. С новото разписание в участъка става възможно пътуването от София и Пловдив до Хасково и Кърджали, както и обратно в рамките на един ден.

Регионалните влакове между гарите Кърджали и Подкова ще бъдат редуцирани поради липса на интерес към пътуване с тях, уточняват от БДЖ.

Проектът на График за движение на влаковете за 2025 г. ще бъде дискутиран с областните и общински администрации на 21, 22 и 23 октомври в Горна Оряховица, Пловдив и София за съответните региони на страната.

„Пишат за два нови влака, но всъщност е един – тръгва от Димитровград през Хасково за Кърджали и после се връща обратно. Може би ще има по-удобни връзки, но разписанието продължава да се прави за пътуващите от София към провинцията. Продължава да липсва влак, с който да може да тръгнеш рано сутрин от Хасково за страната, както и такъв, който да те върне обратно вечерта“, коментираха читатели на Haskovo.info.

Проект на График

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ешекь
Ешекь
15.10.2024 8:51 8:51

За закриване са пътническите!

Кирил
Кирил
15.10.2024 11:29 11:29

Трябват удобни влакове/мотриси до/от жп гара Димитровград. Проблем е и това, че гарите в Кърджали и Хасково са далече от центъра, градският транспорт не е сигурен и трябва с такси, което обезсмисля хващането на влака от Хасково, а не от Димитровград -цената на жп билета до Дград е малко под тази на автобуса.

Back to top button